Wat is er met president Bouterse?

Clifton Limburg, woordvoerder van president Desire Bouterse, wist Dagblad Suriname te vertellen dat het goed gaat met de president, dat hij elke dag op kantoor is en dat er niets met hem aan de hand is. ‘Iedereen is mens en heeft momenten waarop hij zich minder prettig voelt, maar op dit moment hoeft u zich geen zorgen te maken over uw president’, zei hij in letterlijke bewoording. Hiermee ontkracht de woordvoerder elke speculatie ten aanzien van het wel en wee van de president. Deze speculaties zijn ontstaan naar aanleiding van het feit dat de president de laatste tijd veel minder in de publiciteit is getreden, maar ook het feit dat president Bouterse heeft afgezien van zijn reis naar de 35ste top van de Caribbean Community (Caricom). Dit riep bij velen vraagtekens op. President Bouterse was zelfs van 1 januari tot en met 30 juni 2012 voorzitter van de Caricom.
President is in Brokopondo
Limburg gaf aan dat de president druk bezig is met ‘activiteiten’ te Brownsberg. Hij trad niet in details omtrent de inhoud van de activiteiten, maar Dagblad Suriname kon achterhalen dat gisteren de president aanwezig was op de launch van de digitale televisie te Brownsberg. Hierdoor zullen ook de binnenlandbewoners in staat worden gesteld te genieten van deze nieuwe technologie. De bedoeling is dat iedereen in het gebied binnen 4 tot 5 maanden in staat zal zijn om digitale televisiebeelden te ontvangen, alsook digitale radio. Belangrijker is echter te weten dat de regering eerder dit jaar in de persoon van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond & Bosbeheer ( RGB,) had aangegeven dat de problematiek van het natuurpark Brownsberg ‘hoog op haar prioriteitenlijst staat’. Het betreft in deze het aanpakken van goudzoekers, die illegale mijnbouwactiviteiten uitoefenen in dit gebied en enorme schade aan het milieu aanrichten. President Bouterse begon opvallend genoeg zijn speech te Brownsberg door te stellen dat hij ‘inderdaad lang achter de schermen is geweest’.
Volgens Limburg zal het publiek gauw genoeg meer vernemen in de media over de ‘activiteiten’ van president Bouterse.

error: Kopiëren mag niet!