Met zwaard en Bijbel gaat Jhauw voor presidentschap

1Met zwaard en bijbel gaat Jhauw voor presidentschap  1Onlangs is de campagne gestart van de politieke partij Ping. Deze staat voor ‘Partij voor Integriteit, Nationale Motivatie en Gelijke Kansen’ en wordt geleid door Ramsoender Jhauw, eigenaar van Surishopping en van huis uit accountant. Naar eigen zeggen is het niet zozeer een partij dan wel een beweging. In maart richtte hij de partij op, omdat het land volgens hem wordt tegengehouden door corruptie en demotivatie. “Als we de mensen kunnen motiveren, dan zal werkloosheid omlaaggaan, kunnen projecten opgepakt worden. Dan worden mensen bewust wat er van hun wordt afgepakt en zal ook de corruptie in het land niet meer getolereerd worden”, zo zegt Jhauw opzwepend. Surishopping stond onlangs veel in het nieuws. Er werd aan Surishopping geen gunning gegeven voor het leveren van brandweermateriaal. Jhauw verweet de regering van corruptie en oneerlijk handelen. Dit is wat Jhauw wil aanpakken. “Kijk naar dit”, Jhauw wijst op de slogan van Ping. In witte letters staat ‘Het is GENOEG!’ geschreven op hemelsblauw. “Daar zijn ze bang voor, want ze weten dat het bij mij over zal zijn. Daar zijn ze bang voor. Het is genoeg! Ik heb geen dubbele agenda.” Jhauw wil duidelijk maken dat hij geen verborgen plannen heeft, maar dat hij eerlijk is, integer en transparant.
Het belangrijkste punt is corruptie, maar ook het terugvorderen van het Tigri-gebied en de band met Nederland weer aanhalen, zijn belangrijke mijlpalen voor Jhauw als hij president wordt. Volgens eigen zeggen wordt Jhauw president, omdat hij in opdracht van God werkt. Jhauw legt uit dat volgens de leer van de Universele Kerk van God, “elke positieve gedachte een zaadje is wat God geplant heeft”. “Alle twijfel en negatieve gedachten zijn er wanneer de duivel praat. Het zaadje van God kan uitgroeien tot iets wat men kan oogsten. De monologen van de duivel groeien nooit uit tot iets en zijn alleen maar destructief.” Bewapend met deze leerstellingen, weet Jhauw dat hij het werk van God doet en het instrument is waar God mee werkt. Daarom weet Jhauw ook dat hij president zal worden en het land drastisch zal veranderen.
‘Ze zien dat ik een eerlijk mens ben, een man van God’
Het is opmerkelijk dat Jhauw een Christen is, want van geboorte is hij Hindoe. “Vier en een half jaar geleden ben ik bekeerd. Het ging toen niet goed met mij. Ik was depressief en het ging gewoon niet goed met me”, zegt Ramsoender Jhauw. “Toen kwam ik in contact met de Universele Kerk van God en ik dacht, ‘ja dat is het’. “Sindsdien ging het beter met me.
Vroeger gingen we elke dag naar de kerk”, zo zegt de echtgenote van Ramsoender waar hij al drie jaar mee getrouwd is. “Maar dat werd teveel. Hij gaat nu voor het presidentschap en we hebben nog de zorg van ons kind van twee en half.” Ze houdt zich nog afzijdig van de campagne maar ondersteunt hem wel. “In het begin wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Wanneer hij president is, dan wil ik meer doen voor de Surinaamse vrouw in de samenleving. Er zijn veel misstanden en ik vind dat hier te weinig aan gedaan wordt.”
De partij kent momenteel 1.500 leden en dat is nog te weinig om aan de verkiezingen deel te mogen nemen. Daarom is de partijvoorzitter naarstig op zoek naar leden die hem willen steunen in zijn campagne om in mei volgend jaar de verkiezingen te kunnen winnen. “De mensen steunen mij, want ze hebben genoeg van de oude partijen. In Coronie waren ze blij me te zien. Daar willen ze van de oude partijen af. Ze zien dat ik een eerlijk mens ben, een man van God.”
Hiermee wil hij bekrachtigen dat de oude manier van regeren ophoudt. “Echter heeft in Suriname alles tijd nodig, ook de aanloop naar de verkiezingen toe.” Jhauw voert een strijd tegen de gevestigde orde die een langere regeerervaring heeft. “Dat ga ik ook veranderen. Ik ben een transparante partij, een transparante beweging. Iedereen die bij mij lid wordt en doneert, krijgt toegang via internet om de financiële handelingen van de partij te kunnen volgen. Zo weet de bevolking waar het geld naartoe gaat.” Als ondernemer probeert Jhauw om te gaan met zijn nieuwe levensrichting in de politiek. Met een andere denkwijze stormt hij de politiek binnen en gaat voor het presidentschap. “En daar zijn ze bang voor. Ze zijn bang voor mij”, zegt hij met opgeheven vinger.

error: Kopiëren mag niet!