Twee rijbewijzen van dronken autobestuurders ingevorderd

Twee automobilisten zijn door de politie van Livorno aangehouden, omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken. De bestuurder B.K. veroorzaakte dinsdagochtend een aanrijding op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van de Latourweg. De politie constateerde dat de man kennelijk in dronkenschap verkeerde. Hij werd na de ontdekking onderworpen aan een blaastest, waarvan het resultaat hoger was dan het maximum toegestane promillage aan alcohol in het bloed. Omdat er geen sprake was van zwaar lichamelijke letsels heeft de politie de donken bestuurder B.K. na verhoor heengezonden. Echter werd zijn rijbewijs in het belang van het verdere onderzoek ingevorderd.
De tweede overtreder, B.R., reed dinsdag zigzag over de Martin Luther Kingweg. De surveillerende politiemannen namen dit gedrag van de bestuurder waar en op een bepaald moment werd hij tot stoppen gebracht. Tijdens het gesprek rook de adem van de autobestuurder sterk naar alcohol. Na de constatering werd de man onderworpen aan een blaastest en hierna aan een ademanalyseonderzoek. Hij had zelfs driemaal het maximum toegestane alcoholpromillage overschreden. Het rijbewijs van deze donkenautomobilist is ook door de politie ingevorderd. Beide bestuurders zijn hierdoor momenteel onbevoegd om achter het stuur plaats te nemen en deel te nemen aan het openbaar verkeer.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!