NOS Scholengemeenschap houdt open dag

NOSlDe Stichting Nederlands Onderwijs Suriname (NOS) Scholengemeenschap houdt op 19 juli een open dag voor hen die meer willen weten over de school en de voordelen die het aanbiedt. “Op die dag zullen de verschillende richtingen en manier van lesgeven belicht worden, zodat men een breder beeld kan hebben van wat de NOS allemaal doet op onderwijsgebied”, zegt Rafik Ilahi, commissielid bij de open dag.
De NOS, die sinds 2009 operationeel is in Suriname, is aangesloten bij de Stichting Nederlands Onderwijs in het buitenland en valt onder de Nederlandse onderwijswetgeving. Het onderwijsconcept is gebaseerd op het Nederlands onderwijssysteem. “De NOS is praktisch gericht. Omdat de klassen klein zijn, wordt er heel veel aandacht en extra zorg besteed aan de leerling door de docent om zo het kind verder tot bloei te brengen. Leerlingen kunnen zich na de lagere school te hebben doorlopen, inschrijven, maar ook gedurende het leerproces van klas 1 tot klas 6. Zij kunnen hun vwo hier ook afmaken en verder doorstromen”, zegt Chandra Badal-Bhairosing die namens de directie van NOS sprak.
De NOS Scholengemeenschap plaatst leerlingen op basis van advies en uitslag van de cito- en (Surinaamse) glo-toets. Het is een particuliere school die opleidingen op verschillende niveaus zoals vmbo-theoretische leerweg, vwo en havo verzorgt. Verder is het een Nederlands geaccrediteerde onderwijsinstelling.

error: Kopiëren mag niet!