Suriname gereed voor internationale financiële trends

Gezien de wereldwijde trend waarbij banken, verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijfsvormen steeds meer internationaal samenwerken, joint ventures maken en fuseren is het van belang voor ons land om goede regelgeving te hebben om een eventuele stroom vanuit het buitenland te kunnen opvangen. De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvs), Gillmore Hoefdraad, geeft aan dat Suriname momenteel een enorme interactie meemaakt met de rest van de wereld op economisch gebied. De privatiseringsgedachten van de regering met betrekking tot het financieel wezen trekken onder andere ook de belangstelling van internationale banken.
‘Als eerst is het een kwestie van de juiste mensen hiernaartoe krijgen. We weten al wat ons land uitgaat, omdat wij daar zelf controle op hebben, maar we moeten kijken dat wat ons land binnenkomt zich wel aan onze regels houdt. Daarom zijn onder andere de Wet Toezicht Kredietwezen en de Wet Toezicht Kapitaalmarkt als tools in place. Dit is al een hele vooruitgang. Vele ondernemingen ervaren een steeds groter druk om te voldoen aan de eisen van de nieuwe regelgeving.’ Suriname heeft volgens Hoefdraad de nodige regelgeving reeds ‘in place’.
Banken en organisaties en alles wat het land binnenkomt, zal volgens Hoefdraad de nodige ‘screening’ ondergaan. Het is zoals Hoefdraad aangeeft nu niet zozeer meer een kwestie van de wetten doorvoeren, maar het is van belang dat deze ook toegepast worden. Het hangt alleen nog af van het snel en adequaat optreden van onze mensen.

error: Kopiëren mag niet!