Eindelijk een aanhouding in haspeldiefstallen

De 43-jarige vrouwelijke security guard, S.H., is maandagmiddag aangehouden in verband met een diefstalzaak bij Staatsolie in het ressort Houttuin. Een alerte collega van de verdachte ontdekte het feit en speelde het door aan de superieuren. Deze stelden de politie van Houttuin hiervan in kennis. De politie heeft twee pick-upbestuurders, een helper en de verdachte aangehouden en overgebracht ter voorgeleiding. Uit het onderzoek blijkt dat de mannen, die voor het transport moesten zorgen, niet wisten dat de vijf haspels die zij in opdracht van de vrouw moesten vervoeren, van diefstal afkomstig waren.
De politie heeft de twee bestuurders en de helper na verhoor heengezonden. De bewaakster is hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Uit de verklaring van een van de vervoerders blijkt dat hij op Ondrobong benaderd is geworden door drie heren om een rit te rijden vanuit Staatsolie. Hij stemde toe. Hij droeg geen kennis van het misdrijf welke de security guard had beraamd. De buit is terecht en inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!