Echtpaar staat terecht voor drugsverkoop

De Guyanese verdachten Safieta J. en haar echtgenoot Jozef M. stonden gisteren voor kantonrechter Robert Praag. Zij zijn op 3 juni 2014 bij een inval van de Antinarcoticabrigade van de politie aangehouden met een hoeveelheid drugs. Volgens de agent A. kreeg de politie een tip binnen dat er drugs bij een woning aan de Kwattaweg werden verhandeld. De politie ging erop af. A. had de taak om de woning vanuit de linkerkant van de weg te observeren. Tijdens de observatie zag hij dat Safieta bij het zien van de wetsdienaren snel een zak met inhoud uit haar raam naar buiten gooide. Bij de inval vond de politie een zak marihuana, een fijnweger, scheermesjes, verpakkingsmateriaal en grote hoeveelheden geld. Jozef werd op het erf van de woning aangehouden. De agent D. gaf aan dat hij achteraf een buurtonderzoek had verricht, waarbij twee buren aangaven op de hoogte te zijn van de drugsverkoop. Een buur gaf aan een toeloop van drugsverslaafden bij de woning te hebben geconstateerd. De verdachte Jozef, die eerder al voorlopig in vrijheid is gesteld, gaf aan dat hij die bewuste dag zijn dochter was komen bezoeken. Hij en zijn echtgenote Safieta hebben al geruime tijd problemen, waardoor hij bij zijn broer inwoont. Safieta gaf toe zich schuldig te hebben gemaakt aan drugsverkoop en dat zij de zak met het verderfelijke spul had weggegooid. Raadsman Raoul Lobo deed het verzoek om de voorlopige hechtenis van Safieta op te schorten. Dit verzoek werd uiteindelijk toegewezen. Op 13 augustus komt het OM met een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!