Imeao Nickerie schrijft geschiedenis

De bestgeslaagden van Imeao Nickerie: Komalwatie Ramessar en Renafian Karsodimedjo
De bestgeslaagden van Imeao Nickerie: Komalwatie Ramessar en Renafian Karsodimedjo
De imeao-school in Nickerie heeft dit jaar historie geschreven. Van de 35 kandidaten die hebben deelgenomen aan het eindexamen, hebben 2 een herexamen gehad en een student moet inhaalexamen maken. Er is geen enkele student afgewezen. Directeur Dinesh Binda van Imeao Nickerie geeft aan dat het altijd zijn wens is geweest om een 100% resultaat te behalen. Hij geeft aan dat het dit jaar in vervulling zal gaan als de drie overige studenten het halen. Het slagingspercentage komt nu neer op 91.4%. Dit resultaat is hoger in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar was het slagingspercentage na herexamen 87%.
De bestgeslaagden voor dit jaar zijn Komalwatie Ramessar en Renafian Karsodimedjo. Beide zijn met 69 punten geslaagd. Binda geeft aan dat dit resultaat is gelukt door voldoende motivatie door de docenten naar de studenten toe, maar ook door inzet van de studenten zelf. Hij nam enkele maanden geleden het roer over op de school en heeft gesprekken gevoerd met de docenten en het overige personeel om zich te gaan bundelen voor maximaal resultaat. Alle actoren hebben volgens hem bijgedragen tot het resultaat. Volgens Binda heeft de school zeker vier keren landelijk de beste resultaten gehaald. Als de scholen in Nickerie hoge percentages behalen, dan wordt door de overige scholen aangegeven dat er gemanipuleerd worden met de cijfers. Op Imeao Nickerie hebben de studenten dit jaar hoger gescoord voor hun examens dan hun schoolonderzoeken. “Dit is voldoende om aan te tonen dat er helemaal geen sprake is van manipulatie van cijfers”, geeft Binda aan.

error: Kopiëren mag niet!