Critici willen onderzoek koop Malaha-gebouw

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie verschaft bewust verkeerde informatie over de aankoop van het Malaha-gebouw aan de Henck Arronstraat, laten functionarissen van het ministerie weten. De ambtenaren, die niet bij naam genoemd willen worden uit vrees voor rancune, hopen dat deze zaak niet in de doofpot zal belanden. Het was het lid Mahinder Jogi van de VHP die deze zaak aankaartte tijdens de behandeling van de begrotingen in De Nationale Assemblee.
Minister Belfort gaf aan dat het pand ingericht moet worden en verwees naar zijn collega van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Steven Relyveld, voor nadere informatie over de aankoop van het pand.
Het pand heeft een totaal bouwoppervlak van ongeveer 1300 m2, verdeeld over een begane grond, eerste en tweede verdieping en een zolder. Met een vraagprijs van US$ 1.250.000 was dit in 2010 de beste optie voor het ministerie. Er zouden op z’n minst 7 afdelingen in het pand gehuisvest kunnen worden. Echter vond de toenmalige minister van Justitie, Chandrikapersad Santokhi, dat er nog onderhandeld moest worden over de prijs. Door een regeringswisseling in 2010 moesten de onderhandelingen weer worden opgepakt.
Uiteindelijk is het pand gekocht voor US$ 1.750.000 in 2012. De hoogte van de offerte is van US$ 1.250.000 in 2010 verhoogd met US$. 500.000 naar US$ 1.750.000 in 2012. Het opmerkelijke van de zaak is dat het gebouw nog leeg staat. Volgens de functionarissen hapert er heel veel aan het gebouw. Zij menen dat het gebouw in een zeer slechte staat verkeert. Er zijn slechts 3 units in redelijke staat op de begane grond, de voorzijde vertoont scheuren, elektrische -en toevoerkabels die aan de buitenkant tegen de wanden van het gebouw zijn aangebracht, onafgewerkte vloeren, aantasting door termieten en is de achterste gevel van het gebouw zodanig verrot dat die niet meer aanwezig is. Dit zijn volgens de functionarissen slechts enkele mankementen aan het gebouw.
De functionarissen blijven erbij dat er sprake is van een miskoop en is er onderzoek gewenst.
SM

error: Kopiëren mag niet!