270 Nickerianen blij met grondpapieren

270 Nickerianen blijgemaakt met hun grondpapieren.1vOp vrijdag zijn bijkans 270 Nickerianen blij gemaakt met grondpapieren. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) en minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, waren ook aanwezig. Diverse aanwezigen hebben een toespraak gehouden alvorens de uitreiking plaatsvond van bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen. Binnen korte tijd heeft de huidige regering sinds de ingebruikname van het RGB-kantoor in Nickerie, voor de vierde keer grondpapieren verstrekt. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh gaf in zijn toespraak aan dat met een kantoor van RGB in Nickerie, Nickerianen zekerheid hebben gekregen dat zij in aanmerking zullen komen voor een stuk grond indien zij het aanvragen. Hij verwacht dat degenen die hun grondpapieren hebben ontvangen, op korte termijn voldoen aan de eisen. “Want in het verleden zijn er heel wat zaken misgegaan met de grondpapieren alleen maar door onwetendheid van de burgers”, zei de burgervader. Hij vroeg de betreffende personen om de procedures en de expiratiedatum van de documenten in de gaten te houden.
Nog 5 rondes grondpapieren voor Nickerianen
Parlementariër Refano Wongsoredjo gaf in zijn toespraak aan dat het kantoor van RGB wederom zijn waarde heeft bewezen. “Ik wil bij deze naast het team en de minister van RGB, ook de president bedanken, die met zijn visie, waarbij elk individu centraal staat, getoond heeft om de service naar de gemeenschap toe te brengen. Zie daar de dependance van RGB”, zei de parlementariër. Parlementariër Rashied Doekhie gaf in zijn speech aan dat er nog minimal vijf keren grondpapieren verstrekt zullen worden aan de Nickerianen. Minister Relyveld heeft de toezegging gedaan dat er in Nickerie ook afdelingen van Grondinspectie en Gliss zullen worden gevestigd, waardoor het gemakkelijker wordt voor de Nickeriaanse gemeenschap om grondpapieren in orde te maken.

error: Kopiëren mag niet!