Zes maanden voor mishandeling 66-jarige buurman

De 28-jarige Boyke Sekende kreeg gisteren een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd door kantonrechter Marie Mettendaf. Hij wordt ervan verdacht op 7 januari 2014 zijn 66-jarige buurman, Dewnarain Soman, te hebben mishandeld. Het slachtoffer vertelde eerder aan kantonrechter Marie Mettendaf dat hij op die bewuste dag bezig was zijn erf schoon te maken toen hij dichtbij de schutting door de verdachte werd aangesproken. Sekende, die een buurman is van Dewnarain, beschuldigde hem ervan dat hij zijn ‘torie’ achter zijn rug sprak en dat hij hiermee moest ophouden. Dewnarain ontkende dit te hebben gedaan, waarbij zij in een woordenwisseling raakten.
Doordat de verdachte Dewnarain bedreigde, was Dewnarain genoodzaakt met de houwer, die hij in de hand had, te zwaaien zodat de verdachte op een afstand zou blijven. Uit woede verliet Sekende de plek en keerde later terug met een ijzeren staaf van ongeveer twee meters. Hij rende achter het slachtoffer en sloeg hem hiermee op zijn been, waardoor het slachtoffer op de grond viel. Sekende sommeerde het slachtoffer om plat te liggen en bracht hem meer slagen toe. ‘Mi begi yu, no naki mi’, smeekte het slachtoffer. Gelukkig schoot een omstander de bejaarde man te hulp, waardoor erger is voorkomen. Van de handeling van de verdachte heeft het slachtoffer een gebroken enkel en een gebroken arm overgehouden en is hij genoodzaakt met behulp van een kruk te lopen.
De verdachte gaf toe te hebben geslagen, maar vertelde dat de bejaarde man zelf met een houwer en een stok hem had aangevallen, waardoor hij genoodzaakt was zichzelf te verdedigen. De magistraat was echter niet van overtuigd dat het slachtoffer degene was met de ijzeren staaf in zijn hand. Bovendien heeft hij beschadiging van de zenuwen van zijn arm opgelopen, waardoor hij niet 100 procent gebruik ervan kan maken. Sekende moet nog drie dagen in het gevang zitten, waarna hij op vrije voeten komt. De magistraat ging niet mee met de strafeis van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk.
FR

error: Kopiëren mag niet!