Pokie en Ajaiso niet naar de NDP

Pokie en Ajaiso niet naar de NDPBEP-parlementariër Diana Pokie zegt dat zij niet is overgelopen naar de NDP. Hetzelfde geldt voor collageparlementariër Waldie Ajaiso. Pokie bestrijdt alle geruchten dat zij sinds kort is toegetreden tot de NDP. Zij geeft wel toe na de verkiezingen van 2010 geen direct contact meer te hebben gehad met de BEP-leiding. Zij en Ajaiso hebben ervoor gekozen de regering Bouterse/Ameerali te blijven ondersteunen. Dat zal volgens Pokie zo blijven tot aan de verkiezingen van 2015. Politieke bronnen maken gewag van de aansluiting van Pokie en Ajoiso bij de NDP. Dit, omdat zij niet tot hun recht komen binnen hun eigen politieke organisatie. Pokie zou ook niet springen om toe te treden tot de Abop van Ronnie Brunswijk.
Pokie vindt de argumenten die worden aangehaald om een eventuele overstap tot de NDP te rechtvaardigen, niet valide. Zij had juist verwacht dat gezegd zou worden dat zij is overgestapt naar de Abop, omdat zij ervoor gekozen heeft om binnen de A Combinatie te blijven na de splitsing. Volgens Pokie is zij nog steeds BEP’er en wacht zij de uitspraak van het bodemgeschil af. In 2012 hebben Pokie en Ajaiso de terugroepactie van de BEP overleefd, nadat de rechter in kort geding hun royement nietig verklaarde.
Politieke richting
Pokie vindt het te vroeg om in dit stadium reeds een andere politieke koers te bepalen. Hoewel dat moment zal komen, zegt ze dat zij deze regeerperiode rustig afsluit. De volksvertegenwoordiger kan nog niet zeggen bij welke partij zij zich zal aansluiten, als zij zich niet kan terugvinden in de samenstelling van de DNA- kandidatenlijst van de BEP. Wat vast staat, is dat zij haar politieke carrière voortzet met of zonder de BEP. Overigens moet het volgens Pokie duidelijk zijn dat men niet alleen via de politiek de samenleving kan dienen.
SM

error: Kopiëren mag niet!