Jhauw: ‘Twijfelen is van de duivel’

1 PingBij de opening van het partijgebouw van de Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke Kansen (Ping) heeft de voorzitter van de partij, Ramsoender Jhauw, aangegeven dat de partij zich onderscheidt van de andere partijen door het niet op na houden van een dubbele agenda. ‘Dat is het verschil’, benadrukte Jhauw. De andere partijen hebben een dubbele agenda en dat komt tot uiting doordat men veel belooft voor de verkiezingen om aan de macht te komen en te graaien, geeft Jhauw aan. Als ze eenmaal aan de macht zijn, vergeten ze wat ze het volk hebben beloofd. Jhauw ziet geen samenwerking zitten met andere politieke partijen, ook niet met de partij van Carl Breeveld. Jhauw is van mening dat de leider van die partij twijfelt.
‘Wanneer je leider bent, dan kun je niet twijfelen. Twijfelen is van de duivel’, geeft Jhauw verder aan. Hij doelt hiermee op recente gebeurtenissen waarbij Carl Breeveld van de DOE zich heeft onthouden van stem, toen onder andere gestemd moest worden voor de Amnestiewet. Ook bij de begrotingsbehandeling heeft Breeveld zich voor tenminste zes ministeries onthouden van stem. ‘Het is ja of nee. Als je verantwoordelijkheid op je durft te nemen, dan kan je een land leiden. Durf je dat niet, dan kun je geen land leiden’, geeft Jhauw verder aan. Jhauw is van mening dat de duivel nog werkt bij de DOE en dat is te merken aan het twijfelgedrag.
‘De mensen van DOE zullen uiteindelijk ook gaan pingen’, geeft Jhauw zelfverzekerd aan. Hetzelfde twijfelgedrag constateert Jhauw ook bij president Bouterse. Als er problemen zijn, dan worden die steeds afgeschoven op de beleidsadviseurs. ‘Dit land heeft een andere leider nodig.’ Ping zal zich onder andere sterk maken voor anticorruptie. Jhauw is niet alleen ervan overtuigd dat zijn partij de regeerbare meerderheid zal behalen, hij ziet zichzelf ook als de volgende president van Suriname. Het partijcentrum van Ping is gevestigd aan de Latourweg. In het partijcentrum is er ook een cybercafé ondergebracht, waar de mensen uit de buurt gratis gebruik van mogen maken.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!