Imeao 4 kent 68,6% geslaagden

Op het Imeao 4 aan de Gitaarstraat is er een lichte stijging van het slagingspercentage vergeleken met het vorige jaar. Van de 86 examenkandidaten hebben gisteren 59 studenten de eindstreep behaald, wat neerkomt op een percentage van 68,6%. Vergeleken met het vorige jaar was het percentage 65%. Er zijn 12 studenten die herexamen hebben en 3 die inhaalexamen moeten maken. Het aantal leerlingen dat het examenklas over moet doen, is 12, ofwel 13.95 %.
De directeur van het Imeao 4, Erick Slijngard, is tevreden met het behaalde resultaat. Volgens hem is het behaalde resultaat te danken aan de gezamenlijke inspanning van zowel docenten als studenten. ‘Het is een ‘two way street’, alleen de student kan het niet realiseren en alleen de docent kan het ook niet realiseren. De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft bij de opening van de simulatielokaal een woord gericht aan de examenkandidaten en ik denk dat het heeft bijgedragen aan het behaalde resultaat”, aldus de directeur.
Volgens de directeur is het streven van Imeao 4 een slagingspercentage van 100%, ‘maar het behaalde resultaat is een stap in de goede richting’. Imeao 4 is verdeeld over drie richtingen en per richting zijn er drie bestgeslaagden. De bestgeslaagde Andy Singat had niet verwacht als beste uit de bus te komen. Hij zal naar het IOL gaan om wiskunde te studeren.
DA

error: Kopiëren mag niet!