Dronken autobestuurder weigert blaastest

De politie van Geyersvlijt heeft de 31-jarige K.S. donderdag in verzekering gesteld ter zake het rijden onder invloed waarbij het aan zijn schuld te wijten is dat een aanrijding is ontstaan. Twee mensen hebben zwaar lichamelijke letsels opgelopen. De slachtoffers zijn momenteel opgenomen in het ziekenhuis meldt de politie. Uit het plaatselijk onderzoek blijkt dat de bestuurder van de Toyota Brevis, K.S., omstreeks 15.30 uur geen voorrang zou hebben verleend aan de autobestuurder die over de Amethietstraat reed. In het betrokken voertuig zaten twee personen. Beide personen waren zwaar gewond en werden met de ambulance vervoerd. De vermoedelijke veroorzaker is met de schrik vrijgekomen.
De politie die ter plekke verscheen, wenste K.S. te onderwerpen aan een blaastest. Hij weigerde aan de testen mee te doen. De verbalisanten hebben in deze zaak hun waarnemingen laten tellen. Uit de waarneming van de wetsdienaren blijkt dat de 31-jarige automobilist zeer nadrukkelijk niet naar behoren het voertuig kon besturen. Hij verleende geen voorrang aan het verkeer over de Amethietstraat. Daarbij heeft hij het verkeersmeubilair, in deze een stopbord, omver gereden en vervolgens is het voertuig van de benadeelde in de trens beland. De politie van Geyersvlijt geeft aan dat de schade aan beide voertuigen aanzienlijk zijn. De bestuurder van de Brevis is aangehouden en hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!