Psychologisch rapport moordverdachte eigenaar Sweetheart nog niet af

Het psychologisch rapport van de 28-jarige moordverdachte, Mike R., die verdacht wordt op 27 februari zijn 70-jarige grootvader Rudi V. middels messteken om het leven te hebben gebracht, is nog niet af. Dit is de reden waarom kantonrechter Dinesh Sewrattan de strafzaak tegen de verdachte heeft moeten uitstellen naar 6 augustus. De magistraat hoopt dan meer zicht te krijgen omtrent de verdachte in deze zaak.
De raadsman van de verdachte, Irwin Kanhai, heeft zich eerder ernstig zorgen gemaakt om zijn cliënt. Hij verzocht de magistraat om op basis van het Wetboek van Strafvordering een bevel te geven dat de verdachte een bepaalde voorgeschreven medicatie moet innemen. Ook moet hij goed in het cellenhuis geobserveerd worden. Volgens de raadsman bieden bepaalde artikelen van het wetboek wel de mogelijkheid aan de rechter om dit bevel te geven. De magistraat kon echter niet meegaan met dit verzoek, omdat artikel 432 hem toch de ruimte niet biedt. Volgens de raadsman hebben we hier te maken met een jongeman, die een heel leven voor zich heeft en voor ernstige strafbare feiten terechtstaat. Het incident vond plaats aan de Sunsetlaan te Uitvlugt. Mike was na het plegen van de snode daad op die bewuste dag gevlucht. Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat het hem allemaal teveel was geworden.
Het motief van deze dodelijke steekpartij is volgens de verdachte seksueel molest. Hij zou steeds door zijn grootvader seksueel zijn gemolesteerd. Op de bewuste dag was het weer raak en hij bewapende zich met twee messen. Vervolgens liep hij naar de 70-jarige Rudi en stak hem meermalen met een mes in de borststreek. Het slachtoffer overleed als gevolg van de steken ter plekke. Het slachtoffer was eigenaar van de winkelzaak Sweetheart.
FR

error: Kopiëren mag niet!