Roofverdachten riskeren een celstraf van zes jaar

Openbare aanklager Shanta Mahadew heeft een totale celstraf van zes jaar gevorderd tegen de roofverdachten, Winston L., Hesdy A. en de politieman Milton V. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan een tweetal strafbare feiten. Op 12 april hebben zij tezamen en in vereniging een roofoverval gepleegd ten nadele van Martin A. Volgens het slachtoffer liep hij die bewuste dag op straat toen een bordeaux gelakte Toyota Progress hem van achteren naderde. Het voertuig was bezig op een inrit te keren. Martin stoorde zich niet aan het voertuig en liep verder. Op een gegeven moment hoorde hij voetstappen achter zich. Toen hij besloot om te kijken, werd hij ineens aan zijn hals gegrepen. De rovers probeerden de halsketting van het slachtoffer weg te rukken.
Martin hield de halsketting stevig vast. Toen de criminelen opmerkten dat het moeilijk zou zijn de halsketting weg te rukken, grepen zij de schoudertas van Martin en namen deze weg. Na de beroving stapten zij wederom in het voertuig en reden zij weg. De schoudertas werd op een andere locatie uit het voertuig gegooid. Op dezelfde datum hebben de verdachten ook gepoogd om een distributieauto van een handelszaak te beroven. De verdachten hielden zich schuil in het bos. Toen het voertuig richting Marowijne reed, werd het door het voertuig van de verdachten ingehaald. De criminelen parkeerden dwars over de weg en sommeerden met een vuurwapen om het voertuig tot stilstand te brengen. De bestuurder van de distributiewagen kon nog hard wegrijden. Voor het eerste feit kwam het Openbaar Ministerie met een strafeis van vier jaar en voor het tweede feit vorderde zij twee jaar. Dit is het derde strafvoorstel tegen Milton. Op 11 augustus zullen de raadslieden pleiten.
FR

error: Kopiëren mag niet!