Droom amazone Meghan Heshusius werkelijkheid

Amazone Meghan Heshusius op het paard Riptide (foto: CN)
Amazone Meghan Heshusius op het paard Riptide (foto: CN)
Afgelopen weekend won amazone Meghan Heshusius de B-B klasse van Club Neutraal’s (CN) intern springtoernooi. Meghan vertelt zeer spontaan dat dit haar droom was sinds zij vorig jaar begon te trainen op haar eigen paard Riptide. ‘Mijn paard doet het heel goed nu en heeft mij zaterdag niet teleurgesteld. Hij heeft alle hindernissen zonder enig probleem gesprongen. Ik ben heel trots op hem’, geeft ze aan. ‘Het heeft mij heel veel inspanning, zweet en trainingsuren gekost om mezelf en Riptide op dit niveau te brengen. Verder moet ik eerlijk zijn en zeggen dat het mij ook nooit zou lukken zonder de motivatie van mijn ouders; ben ze zeer dankbaar dat zij mij blijven stimuleren’, aldus Meghan die ook aangeeft in augustus sterker terug te komen. Op de tweede plaats in haar klasse eindigde Noa Ammersingh en op de derde was er een gedeelde plek tussen Evita Chin a Sen en Rogier Mannsur.
In de B-klasse ging het ook even mis. Shimara Jap maakte een verkeerde landing en viel van haar paard. Verder eindigde Dunja Burkhard in deze klasse als eerste. De tweede plek werd ingenomen door Alain Soekhlal en als derde eindigde Shelly Montsanto. In de L-klasse draaide alles om Sharon Gummels en Jurvian Amirkhan. Deze twee waren de enige die in de barage kwamen waarbij Jurvian Amirkhan middels de snelste tijd de L-klasse won.
Verder hadden we in de M-klasse een super verrasing waarbij ruiter Alain Soekhlal een comeback maakte op het paard Onyx die schitterend won van de rest. Coach Danny Gummels kijkt tevreden naar zijn toernooi. Hij geeft aan dat hij enkele minpunten heeft ondekt binnen zijn groep die hij voor zijn groot toernooi in augustus opgeheft moet hebben, dus zijn leerlingen zullen het de komende periode niet makkelijk hebben tijdens de lessen. Gummels vertelt dat CN in augustus een groot outdoor springevenement in planning heeft die voor het eerst op dit niveau gehouden zal worden.

error: Kopiëren mag niet!