Raadsman Koulen: ‘OM moet ook letten op de geest van de wet’

Raadsman Oscar Koulen gaf in zijn pleidooi in de strafzaak tegen de verdachte Meredith G. aan dat het Openbaar Ministerie bij het interpreteren van de wet niet alleen moet letten op de letter van de wet, maar ook op de geest ervan. De advocaat gaf aan dat de leeftijd van het slachtoffer niet klopt met haar daadwerkelijke leeftijd. Als het slachtoffer zegt dat zij veel van seks en geld houdt, moet men dan aannemen dat haar geestelijke leeftijd veel hoger is. Het slachtoffer is volgens hem een product van haar milieu. Hij vroeg de verdachte vrij te spreken van de diefstal en vroeg daarnaast een gecombineerde straf op te leggen voor koppelarij en mensenhandel, zodat zij op vrije voeten kan blijven.
Raadsvrouw Lygia Palmburg gaf aan dat het slachtoffer, Michelle C., vanaf het prille begin tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd, waardoor kantonrechter Dinesh Sewrattan alle politieagenten, die met het onderzoek belast waren, heeft moeten horen. Daarnaast moet bij mensenhandel de verdachte enig voordeel hebben gehad. Dat was in dit geval niet zo. Daarnaast heeft Michelle nooit haar leeftijd aan de verdachte verteld. De verdachte had haar gebeld, omdat een klant seksuele diensten verricht wilde hebben. Michelle aarzelde toen helemaal niet. Zij pakte een taxi, ging naar de locatie en verrichtte de diensten. Volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe is het natuurlijk zo dat men voor het zingen de kerk niet uitgaat. In dit geval kon de klant nauwelijks zingen, toen Michelle zijn spullen pakte en verdween. In deze zaak heeft Nanhoe een strafvoorstel van twaalf maanden gedaan.
Meredith wordt ervan verdacht de 17-jarige studente Michelle C. ertoe bewogen te hebben om tegen betaling seks met twee onbekende manspersonen te hebben. Het slachtoffer, dat zich toen op 16-jarige leeftijd als sekswerker had voorgedaan, gaf eerder aan dat zij door haar buurjongen Maro R. gebeld was. Maro vroeg haar vroeg of zij snel wat geld wilde verdienen. Michelle stemde in en werd door Maro naar Meredith gebracht .Meredith stelde haar voor om tegen betaling seksuele handelingen met een onbekende Franse man te plegen. Michelle stemde in. Michelle werd enkele weken later wederom door Meredith benaderd om seks te hebben met een andere manspersoon. Dit keer was het Ramcharan. De kamer zou door Meredith ter beschikking gesteld worden. Michelle zou Meredith wat ‘lekkers’ uit het verdiende bedrag geven. Michelle had ook nog de opdracht van Meredith meegekregen om alle spullen van Ramcharan mee te nemen indien hij niet voor de diensten zou betalen. Het slachtoffer nam de spullen zonder de diensten te verrichten mee, aangezien zij geen seks met Ramcharan wilde bedrijven. Meredith is in maart voorlopig in vrijheid gesteld door de magistraat. Indien de rechter conform de eis veroordeelt, zal zij gevangen worden genomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!