‘Wie aangevaren heeft, moet de consequenties daarvan dragen’

OW-minister Rabin Parmessar en Ronnie Blufpand
OW-minister Rabin Parmessar en Ronnie Blufpand
‘Wie aangevaren heeft, moet de consequenties daarvan dragen.’Dat waren de woorden van Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken. ‘Balast Nedam zegt dat hun boot goed verzekerd is, dus de verzekeringmaatschappijen zullen moeten opdraaien voor de kosten’, zegt Parmessar. De minister denkt niet dat er additionele kosten zullen zijn voor de overheid. Prioriteit voor de minister is dat de vaargeul zo snel mogelijk wordt vrijgemaakt.
‘De vaargeul van de Surinamerivier ten hoogte van de Carolinabrug zal hoogstwaarschijnlijk binnen een week weer vaarvrij gemaakt worden voor de scheepvaart’, zegt Ronnie Blufpand, ingenieur verbonden aan het ministerie van Openbare Werken. De gereedschappen voor de bouw van de nieuwe Carolinabrug zijn ook beschadigd geworden. Blufpand zei met alle voorzichtigheid dat de planning van de bouw van de nieuwe brug nog gehandhaafd blijft.
De linker- en de rechterzijde van de oude Carolinabrug die over zijn, zullen ook worden opgeruimd. Parmessar zei dat er door de afdeling Bruggen was geadviseerd de bruikbare delen van de oude Carolinabrug te behouden, vandaar de oude brug er nog stond. Met de aanvaring van dinsdag is er nu geen andere optie dan de brug op te ruimen.
Dinsdag is de Carolinabrug aangevaren door een ponton van Ballast Nedam. In 2007 werd de brug ook aangevaren door een boot van Rudisa NV. Over de aanvaring van de Rudisa-boot is er nog steeds een rechtszaak gaande. ‘Ik kan niet reageren op zaken die nu bij de rechter liggen’, was de reactie van de OW-minister. Enkele kilometers verder wordt de nieuwe Carolinabrug gebouwd.

error: Kopiëren mag niet!