Roofverdachte legt tegenstrijdige verklaringen af

De verdachte, Guillermo K., heeft gisteren verschillende tegenstrijdige verklaringen bij kantonrechter Marie Mettendaf afgelegd. Guillermo heeft op 11 juli 2012 tezamen en in vereniging met nog twee onbekende comparanten een roofoverval gepleegd in een bar van het slachtoffer K.K. Hierbij hebben zij ook nog een gouden halsketting van de benadeelde G.K. weggenomen. De verdachte was daarna ondergedoken en is in april 2014 uiteindelijk aangehouden. De verdachte gaf in eerste instantie toe dat hij de beroving had gepleegd. Achteraf gaf hij aan dat er helemaal geen wapens waren gebruikt. Daarna gaf hij aan dat de taxichauffeur alles over de beroving afwist.
Openbare aanklager Reshmi Rathipal gaf de verdachte te kennen dat hij erg zenuwachtig bij haar overkwam, omdat hij steeds met andere verhalen kwam. Bovendien konden zij en de kantonrechter niet begrijpen waarom de verdachte steeds hamerde dat de taxichauffeur ook deel was geweest van de beroving, terwijl hij aangaf zelf onschuldig te zijn. Hierdoor had de officier helemaal geen reden om de verdachte te geloven. Alle twee slachtoffers herkenden de verdachte positief. Zij gaven aan dat de verdachte eerst alleen eten in de bar was gaan kopen. Na zijn vertrek kwam hij na een half uur terug met zijn comparanten. Guillermo had een jachtgeweer met afgezaagde loop en zijn comparanten waren met een vuistvuurwapen en een sabel gewapend. Guillermo sloeg K.K. twee keren met het jachtgeweer op zijn hoofd. Hierna rukte hij de gouden halsketting van G.K. weg. Doordat de mensen in de bar zich hevig verzetten, waren de rovers genoodzaakt te vluchten. Op 10 juli komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!