Landbouwer lijdt schade door overbuurman

Landbouwer lijdt schade door over 2Padieverbouwer Bansi van Henar heeft dit seizoen grote schade aan zijn aanplant opgelopen, door zijn overbuurman en ondernemer Narsingh van Narvin NV. De ondernemer was vorige week bezig met het bespuiten met gramaxone. Bansi zegt dat zijn aanplant voor bijkans 12 hectaren schade heeft geleden. Narsingh zou niet bereid zijn om de schade te dekken. “Hij heeft mij alleen 15 zakken ureum gegeven, maar over geld wil hij niet praten”, zegt Bansi. Volgens hem is de aanplant niet helemaal beschadigd, het is herstellende. “Maar ik ga de werkelijke opbrengst niet meer halen”, zegt de benadeelde. Volgens hem komt de geleden schade neer op SRD 28.000. Bansi is zelfs naar LVV geweest om een schaderapport te laten opmaken om de kosten gedekt te krijgen. Hij geeft aan dat hij Narsingh heeft gevraagd om zijn aanplant over te nemen. “Narsingh beweerde dat de schade niet zo groot is, dus vroeg ik hem naar mijn investering. En dit weigerde hij te doen”, zei hij.
Narsingh hiermee geconfronteerd, reageert woest. “Hij heeft mij zelf gevraagd naar 15 zakken ureum en 10 zakken bladbemesting. Als hij hiermee niet akkoord was, moest hij meteen gezegd hebben en niet naar de media zijn gegaan. Zijn aanplant is aangetast door de bibitvlieg. En gramaxone richt helemaal geen grote schade. Toen hij naar mij toe is gekomen met de geleden schade, heb ik hem meteen gevraagd op welke manier ik hem tegemoet moest komen. Hij deed zijn voorstel, waaraan ik invulling heb gegeven”, zei Narsingh. De ondernemer geeft verder aan dat hij dit seizoen het areaal van Bansi zou overnemen om de aanplant te verzorgen. Maar Bansi vroeg hem naar een te hoge kostprijs. Vandaar dat hij heeft geweigerd. Voorts geeft hij aan dat de aanplant van Bansi net 12 dagen oud was, ‘dus is het onmogelijk om zoveel te vragen voor de schade’.

error: Kopiëren mag niet!