FIFA straft bijtende Suárez voor 9 interlands

10414919_917831844899330_8908370201671089346_nDe tuchtcommissie van de FIFA heeft Luis Suárez op basis van tv-beelden voor 9 duels geschorst. Ook mag de spits van Liverpool 4 maanden lang geen voetbalgerelateerde activiteiten uitoefenen. Dat betekent dat hij 4 maanden ook niet voor Liverpool mag spelen. De aanvaller van Uruguay beet dinsdag tijdens het WK-duel met Italië in de schouder van Giorgio Chiellini. De Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez was het incident ontgaan. Uruguay won met 1-0 van Italië en plaatste zich daarmee voor de achtste finales. De nationale voetbalbond van Uruguay gaat in beroep tegen de straf.
Volgens de FIFA heeft Suárez met zijn actie het voetbal ernstige schade toegebracht. ‘Dergelijk gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld en al helemaal niet tijdens een WK’, aldus de bond. Suárez moet ook een boete van 100.000 Zwitserse francs (82.200 euro) betalen. De voormalig spits van FC Groningen en Ajax mag zich tijdens zijn straf niet in een stadion vertonen. De schorsing van negen duels geldt voor wedstrijden van Uruguay.
Bij de strafmaat werd bovendien rekening gehouden met het feit dat het incident zich op het hoogste niveau voor een publiek van miljoenen televisiekijkers afspeelde. ‘Het is in strijd met alle codes van fatsoenlijk gedrag’, zo lichtte een woordvoerder toe. Ook hield de bond rekening met het feit dat het al de derde keer was dat de Uruguayaan een tegenstander heeft gebeten. Liverpool-spits Suárez werd eerder in Engeland voor tien duels geschorst omdat hij Branislav Ivanovic van Chelsea beet. In Nederland ging het eerder al eens mis tegen Otman Bakkal, destijds van PSV. Suárez speelde voor Ajax. Toen werd hij op basis van televisiebeelden zeven duels aan de kant gezet.De schorsing van de voormalig Ajacied, die wel nog de kans krijgt in beroep te gaan maar die niet mag spelen op dit toernooi, is de langste ooit op het WK. In 1994 werd de Italiaan Mauro Tassotti voor acht wedstrijden geschorst omdat hij de neus van de Spanjaard Luis Enrique had gebroken.

error: Kopiëren mag niet!