Sharmila Kalidien wil weer bij Justitie werken

Sharmila Kalidien-Mansaram is bereid om weer haar krachten te geven op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). De politica is momenteel met zwangerschapsverlof. ‘Natuurlijk ben ik bereid om dat te doen. Er is vonnis gewezen door de rechter en wij moeten ons houden aan de uitspraak’, sprak zij tegenover Dagblad Suriname.
De onderdirecteur Administratieve Diensten spande in 2011 een rechtszaak aan tegen het ministerie toen zij na het aantreden van de regering Bouterse zonder een valide reden werd ontslagen. Toen zat Martin Misiedjan aan als minister van Justitie en Politie.
Voor haar is het nog niet duidelijk wat haar functie zal zijn op het ministerie. Haar post wordt reeds geruime tijd ingevuld door een andere ambtenaar. ‘Zij moeten het maar uitzoeken, dan hadden ze mij maar niet met ontslag moeten sturen.’ Kalidien-Mansaram geeft toe dat zij thans in een positie verkeert waar zij veelal afhankelijk is van de opstelling van de huidige minister van Justitie en Politie.
Via haar advocaat heeft de VHP’er al een schrijven gericht aan de minister. Over de inhoud wil zij niets kwijt. De rechter wees op 4 april 2014 vonnis in het voordeel van Kalidien-Mansaram.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!