Rechter hoort benadeelde in strafzaak tegen inbreker

In de strafzaak tegen de verdachte Otmar M. zijn gisteren twee getuigen gehoord. Otmar heeft op 5 februari 2014 tezamen en in vereniging met een zekere George in de woning van de benadeelde P.S. ingebroken en twee tassen weggenomen. De tassen hadden Euro 5700 en een groot geldbedrag in Surinaamse dollars erin. De benadeelde P.S. vertelde aan kantonrechter Albert Ramnewash dat hij op het moment van de inbraak alleen thuis was en bezig was te douchen. Toen hij uit de badkamer kwam, zag hij dat zijn tassen weg waren. Bij nadere inspectie zag hij dat de dieven via het keukenraam naar binnen waren geklommen. Zij hadden het muskietengaas doorgesneden. Gelukkig waren er beveiligingscamera`s op de locatie aanwezig. Op de camerabeelden zag hij dat twee manspersonen vanaf zes uur in de ochtend bezig waren zijn woning te observeren.
De verdachte Otmar gaf toe inderdaad met George naar de locatie te zijn geweest, maar dat hij die ochtend door George was benaderd voor een werk. ‘Wo go doe wang wroko’, is wat George aan hem zei toen George hem die ochtend was gaan halen. Hij sprong direct in het voertuig van George, denkende dat hij ergens schoon moest gaan maken. Bij de woning van de benadeelde aangekomen, moest hij eerst op straat staan. Daarna moest hij op zeggen van George over de schutting springen. Vervolgens sneed George het muskietengaas en klom naar binnen. Otmar moest buiten staan. Volgens de verdachte pakte George alleen de twee tassen en waren ze snel weg. Van George kreeg hij later Euro 2000 en SRD 2000 als beloning. Een deel van het geld gebruikte hij om een bromfiets te kopen en het restant om te sporten. Op 19 augustus wordt nog een getuige gehoord.

error: Kopiëren mag niet!