Brandstichter mag 8 maanden brommen

De brandstichter Wikash Radhoe is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. Radhoe heeft in de ochtend van 21 januari 2014 zijn woning in de fik gestoken. Volgens verklaring van de vriendin werd zij omstreeks 02.30 uur door Radhoe wakker gemaakt. Radhoe was stomdronken. Hij zei tegen haar om samen met de kinderen het huis uit te gaan, omdat hij het huis in brand wilde steken. De vrouw probeerde hem op andere gedachten te brengen, wat niet lukte. Radhoe voegde toen de daad bij het woord. Hij pakte een fles met gasoline, goot deze leeg over het bankstel en het bed en stak ze vervolgens met een aansteker in brand. Zijn vriendin die samen met haar twee kinderen nog in huis was, kon nog op tijd zichzelf en de kinderen in veiligheid brengen.
Radhoe vertrok na de snode daad met zijn bromfiets en werd dagen later in een hotel door de politie aangehouden. De verdachte gaf toe het huis in brand te hebben gestoken. De bedoeling was om zijn vriendin, van wie hij sterk de vermoedens had dat zij voor hem uitliep, bang te maken. Hij had naar eigen zeggen een keer een foto en een mobiel nummer van een manspersoon op het toestel van zijn vriendin gezien. Radhoe vertelde verder dat hij zo in de war was geraakt, dat hij onbewust te voet richting Nickerie was vertrokken. Zijn raadsvrouw, Sadhna Dulam, gaf in haar pleidooi aan dat de vriendin intussen bij haar heeft aangegeven dat ze de verdachte terug wil hebben. Zij had de verdachte op instructie van haar familie bezwaard, omdat de familie niets van hem wilde horen. Bovendien is de woning intussen weer opgeknapt. De magistraat ging niet mee met de strafeis van 10 maanden van het OM.

error: Kopiëren mag niet!