Dc Saramacca brengt ontwikkeling binnen landbouwsector

De districtscommissaris van Saramacca, Rewien Jiawan, die sinds kort daar de leiding heeft, geeft aan dat Saramacca meer aan groenteteelt doet en wat minder aan rijstteelt in vergelijking met Nickerie. De landbouw is zeer belangrijk voor dit district. ‘We hebben een dambreuk en op dit moment is men bezig dat te herstellen. Enkele mensen willen weer met rijstteelt beginnen’, vertelt de dc. De afdeling Planologie van het ministerie van Openbare Werken is bezig met een onderzoek. Het betreft de ontwatering op het gebied van landbouw. Als de resultaten uit de bus komen, kunnen we overgaan tot het verlengen van een lozing. Rijstpolders zijn merendeels zwampgebieden en om rijst te beplanten, is er water nodig.
Dc Jiawan geeft aan dat er op Maho een scholengemeenschap wordt gebouwd. ‘Het gaat nog enkele maanden duren voordat de school af is’, vertelt hij. De schoolgaanden van Saramacca moeten namelijk vier uur in de ochtend opstaan en op de schoolbus wachten. Als de school af is, zullen de meeste van hen er profijt van hebben.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!