Abop installeert zonne-energie voor tv-ontvangst Galibi

ABOPDe Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) installeert deze week een zonne-energiepaneel voor een goede tv-ontvangst in Galibi. Afgelopen donderdag schonk de politieke partij al een wide screen tv van 55 inch aan de gemeenschap. De ontvangst was helaas zwart/wit, waardoor men genoodzaakt was een televisie van kleinere formaat te brengen. De tv is bedoeld om de WK-wedstrijden te volgen die momenteel aan de gang zijn. “Ook de dorpelingen hebben het recht hierop”, zei een vertegenwoordiger van de partij. Het is de bedoeling om het grotere tv-toestel nog deze week terug te brengen naar het dorp. Inmiddels maken dorpelingen gretig gebruik van de tv-beelden. Alleen worden er opmerkingen gemaakt dat Galibi uit twee dorpen bestaat. De geschonken tv is in Langamankondre. “Maar, de zaal is open voor een ieder”, aldus het managementteam van het tv-toestel. Een parabool is al opgezet en de stroomvoorziening is afhankelijk van de dorpsgenerator.

error: Kopiëren mag niet!