NDP-jongerenbestuur lanceert council voor vrouwen

Het jongerenbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) is in opmars om jonge vrouwen gevoelig te maken om actief te participeren in de politiek. Het jongerenbestuur zal in de eerste week van de maand juli een ‘Young Women Leadership Council’ (YWLC) launchen.
Joan Dogojo, ondervoorzitter van het jongerenbestuur van de NDP die niet al te veel kwijt wil over dit initiatief gezien het nog in de beginfase is, gaf aan dat deze council jonge vrouwen met politieke ambities zal helpen versterken. ‘Als het gaat om het realiseren van de verschillende doelstellingen van de partij, willen wij een ingang creëren voor de jonge vrouw om zo voorkeur te hebben om te kunnen praten over de verschillende behoeftes, die voor jonge vrouwen belangrijk zijn in de politiek. Vrouwen hebben wat politiek betreft een ander belang dan mannen en wij willen hiermee een extra dimensie geven aan het lid zijn van de NDP, vandaar ook de slogan ‘purple with a purpose’, aldus Dogojo.
Dogojo gaf verder aan dat niemand uitgesloten is om lid te worden van de partij en om deel te nemen aan de verschillende activiteiten van de partij, maar het YWLC concentreert zich op de jonge vrouw van 15 tot en met 35 jaar. De YWLC, dat een initiatief is van het jongerenbestuur van de NDP, heeft als doel om aan de jonge vrouw tools aan te reiken om hen zo voor te bereiden op de komende verkiezingen in 2015 om zodoende vrouwenparticipatie in de politiek en besluitvormende posities te vergroten. De vrouwen die politiek actief zijn of interesse hebben, zullen in samenwerking met de reeds bestaande structuren in kaart worden gebracht en per ressort zal er een ressortcouncil worden opgezet voor jonge vrouwen ter ondersteuning van het politiek werk op het veld.

error: Kopiëren mag niet!