Rotaract District Conferentie in Suriname begint vandaag

De 28ste jaarlijkse Rotaract District 7030 Conferentie gaat vandaag van start. De conferentie duurt van 13- 6 juni 2014. Elk jaar wordt er een conferentie gehouden voor alle clubs die in District 7030 zitten. Het gaat om de clubs Rotaract Club Genesis, Rotaract Club Paramaribo en de Rotaract Club Fresh. Het thema van de conferentie is: ‘Learn, see, accept the different cultures’. ‘De bedoeling van de conferentie is dat deze elk jaar in een ander land wordt gehouden en de Rotaract Clubs hebben de eer om deze dit jaar in Suriname te houden’, vertelt Liselle Blankendal, chairperson van de conferentie.
Op zondag wordt er een community project gehouden. ‘Dit project houdt in dat we in samenwerking met de Brailleschool een awareness walk zullen hebben voor burgers binnen de gemeenschap met een visuele beperking’, geeft Blankendal aan. ‘De awareness walk start om negen uur bij de Palmentuin en de bedoeling is dat elke participant een bijdrage geeft, waarmee we de nodige schoolbenodigdheden voor de Brailleschool kunnen aanschaffen. De conferentie kost Suriname heel veel geld, maar met de hulp van onze sponsoren kunnen we onze gasten verzekeren van een geweldige conferentie’, aldus Melissa Benjamin, lid van de conferentie. Het gaat om een netwerk van organisaties die helpt om de gemeenschap die het moeilijk heeft, een bestaan te geven. Doordat de organisatie zo groot is, wordt deze verdeeld in districten. Suriname is het District 7030. Elk jaar wordt er een leider gekozen die alle clubs moet leiden. De openingsceremonie wordt vrijdagavond gehouden. Zaterdag wordt er een thema party gehouden en op de zondag is er een closing ceremonie.
Rotaract staat voor ‘Rotary in Action’, en is speciaal bedoeld voor ambitieuze jongeren die zich naast hun studie en/of werk actief inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Dit is een club bestaande uit mannen en vrouwen in de leeftijdsklasse 18 tot en met 30 jaar, die bereid zijn om vrijwillig en gezamenlijk hun vrije tijd te besteden aan het uitvoeren van sociale projecten. Aan de hand van bepaalde activiteiten wordt er invulling gegeven aan het hoofddoel van de Rotaract, namelijk het nastreven van professionalisme en het dienen van de gemeenschap. De deelnemende (ei)landen zijn: Saint Kitts and Nevis, Antigua and Barbuda, Montserrat, Guadeloupe, Dominica, Martinique, Saint Lucia, Barbados, Saint Vincent and the Grenadines, Grenada, Trinidad and Tobago, Guyana, Frans-Guyana en Suriname. ‘Vertegenwoordigers van deze landen moeten stemmen op de persoon die dit jaar leiding zal geven aan het district’, vertelt Benjamin.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!