TCT start met uitreiking overdracht busvergunningen

Gonda Asadang, hoofd van Openbaar Vervoer, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme vandaag van start gaat met de uitreiking van busvergunningen. Tot heden zijn er reeds 40 tot 45 overdrachten goedgekeurd en getekend door de TCT-minister, Falisie Pinas.
Het ministerie had in februari besloten een eenmalig pardon te verlenen aan de bushouders betreffende vergunningoverdrachten bij het openbaar vervoer. De verzoeken betreffende de rechtsverkrijging die vanaf 1 december 2006 tot en met 31 december 2013 zijn aangevraagd, worden eenmalig gehonoreerd. De nadruk werd uitdrukkelijk gelegd op het eenmalige karakter van deze beleidsmaatregel die tot doel heeft de ordening te doen vlotten
‘Het is niet de bedoeling dat er constant een toeloop is van mensen op het ministerie, de buschauffeurs moeten wachten tot ze gebeld worden’, zegt Asadang. Dagelijks zullen er 15 bushouders telefonisch worden opgeroepen om hun vergunning af te halen.
Bij wet is het verboden vergunningen verder te verhandelen, omdat deze persoonsgebonden zijn. In het TCT-bestand komen er 1.245 vergunningen voor waarvan er 1.155 geregistreerd zijn. Landelijk zijn er 66 routes. ‘De niet-geregistreerde vergunningen zijn er ongeveer 90, maar uit onderzoek is gebleken dat het om het drievoudige gaat.’

error: Kopiëren mag niet!