Remie Pollack: ‘Het is een mijlpaal in mijn leven’

FrontfotoOp het districtscommissariaat van Commewijne was het gisteren een drukte van jewelste. De installatie van Remie Pollack als burgervader van dat district is inmiddels een feit. Pollack gaf in zijn toespraak te kennen dat zijn installatie de realisatie van zijn dromen dan wel plannen is die hij geruime tijd koestert. Hij heeft door de jaren heen geprobeerd vanuit zijn positie een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zijn omgeving. Hij betreurt het ten zeerste dat er veel commotie is geweest toen hij besloot het ambt van districtscommissaris te aanvaarden. ‘Op de eerste plaats ben ik Surinamer’, benadrukte Pollack.
De minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, was het er helemaal met hem eens als hij zegt dat hij door de regering daar is geplaatst om het volk te dienen. Hij noemde onderwijs de poort naar ontwikkeling. Op dit gebied maakt hij zich sterk voor het bouwen van een lagere school en een muloschool op het Militair Project. Hij heeft ook graag dat er een technische school in het district verrijst. Ook tweedekansonderwijs wil hij stimuleren. Hij wil er verder voor zorgen dat er een avond muloschool komt niet alleen, maar ook een opleiding Onderwijzersakte. Ook de openbare bibliotheek, met daaraan gekoppeld een mediatheek, wil hij gerealiseerd hebben in het district. Voor wat betreft het waterprobleem heeft hij reeds gesprekken gevoerd met de mensen van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM).
De directeur van SWM heeft hem verzekerd dat heel Commewijne binnen 7 maanden voorzien zal zijn van water. Hij heeft verder graag dat de veerverbinding Paramaribo–Meerzorg weer nieuw leven wordt ingeblazen om op die manier de brug te ontlasten. Hij deed een beroep op de mensen van Commewijne om het district schoon te houden door hun vuil bij zich te houden en op een gepaste manier weg te doen. Ook de weg naar Dordrech zal volgens Pollack bestraat worden. Minister Betterson vond de plannen van Pollack zeer inspirerend. Hij is de nieuwbakken burgervader ook erkentelijk voor het feit dat hij ondanks zoveel tumult het ambt heeft aanvaard. Hij hield Pollack wel voor dat het districtsfonds niet over veel middelen bezit, dus om de projecten te realiseren zal hij veel moeten lobbyen. Dit zal nodig zijn om de ontwikkeling van het district omhoog te brengen. Hij hield Pollack ook voor dat hij te allen tijde controle moet uitoefenen als hij zijn werkzaamheden uitvoert.
Tijdens de vorige verkiezingen is Pollack meerdere keren op de DNA- kandidatenlijst geweest van het Nieuw Front. Hij heeft ook veel stemmen weten te behalen, echter wist hij geen zetel te bemachtigen in het parlement vanwege ons huidig kiesstelsel. Zowel in 2000, 2005 en 2010 is Pollack kandidaat geweest namens de NPS, echter miste hij nog net de boot. In 2000 wist hij 730 mensen achter zich te krijgen, in 2005 kreeg hij 2116 stemmen en in 2010 kreeg hij 1906 stemmen. De kiesdeler voor het district is echter 3860. Bij de verkiezingen van 2010 wist Sheilendra Girjasing 2199 stemmen te halen en Jenny Warsodikromo 1787 stemmen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!