Koper zwaar materieel nam recht in eigen handen

Een zekere Rudo wordt door de politie gezocht in verband het met geweld in bezit nemen en vervoeren van een graafmachine. R.H. had deze graafmachine van het merk Hitachi op maandag 18 november 2013 verkocht aan Rudo. De koper zou hem binnen 4 maanden afbetalen. Uit de verklaring van de verkoper blijkt dat de waarde van de machine Euro 59.600 is. Indien alles volgens afspraak zou geschieden, zou de laatste betaling op 18 maart plaatsvinden. Als onderpand had Rudo een machine geschikt als sloop achtergelaten bij R.H. Toen de verkoper niets van Rudo vernam, maakte hij contact met hem en vroeg naar zijn geld. Rudo op zijn beurt heeft de verkoper gevraagd om het onderpand te verkopen en zijn geld daaruit te halen. Zoals afgesproken heeft R.H. de machine verkocht en ontving hij daarvoor USD 12.000. Rudo beloofde plechtig dat hij het resterend bedrag op 18 januari zou aflossen. In de maand januari liet hij niets van zich horen.
R.H. had de verkoper ook zestig vaten dieselolie afgestaan, met de bedoeling dat Rudo hem zowel het resterend geldsbedrag van de graafmachine alsook de kosten van de 60 vaten dieselolie zou betalen. Eind maart liet Rudo wederom niets van zich afweten. Rudo beloofde de graafmachine terug te geven daar hij niet in staat was de gelden te betalen. In de maand april heeft R.H. zijn graafmachine bij Rudo weggehaald en vervoerd naar een kamp van een vriend. Op een dag ontving R.H. een deurwaardersexploot waarin hij gesommeerd werd de graafmachine af te staan aan Rudo. Hierna heeft R.H. een advocaat in arm genomen om de zaak via de civiele rechter af te handelen.
Op maandag 2 juni belde de vriend van R.H. hem op om door te geven dat Rudo en nog twee mannen gewapend de graafmachine waren komen halen. Volgens de benadeelde werd hij op woensdag 04 juni gebeld door een operator die hem doorgaf dat de graafmachine bij de aanmeerplaats van het goudveld California was aangetroffen. De politie van Brokopondo werd ingeschakeld. Rudo wordt in verband met deze kwestie opgespoord.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!