Frans weekend bij Zus en Zo

ZEKER Frans weekend bij Zus en Zo.1De bekende guesthouse en restaurant Zus en Zo staat komend weekend in het teken van muziek. En wel live muziek uit Frans-Guyana. Het restaurant heeft elke vrijdag live muziek van eigen bodem. ‘We hebben op die vrijdagen vaker bezoekers gehad uit Frans-Guyana en het leek ons wel leuk ook voor hen iets te doen’, aldus eigenaar Bryan van ’t Kruys. ‘Het is niet de eerste keer, maar er zitten wel twee jaar tussen het komende Franse weekend en de vorige editie.’
Salsa, reggae en electro
De toegang voor de muziekoptredens is gratis op alle vrijdagen en ook deze zaterdag en zondag. ‘Op zaterdag hebben we Betabass Soundz en een teaser van La Sekzion’, vertelt Van t’ Kruys. ‘La Sekzion is een tweepersoons brassband. Ze bespelen alleen een trombone en trompet. Het is een beetje een vreemde brassband, niet zoals wij dat kennen, maar ze doen wel alles. Van salsa tot metal tot rock tot Franse chansons.’ Betabass Soundz is een band die haar inspiratie haalt uit traditionele Jamaicaanse reggae en er elementen uit andere genres, zoals drum ’n bass en electro, aan toevoegt.
Oost-Europese invloeden
Op de zondag zullen zowel Betabass Soundz als La Sekzion optreden, maar is de hoofd act Les Connards Laques. Ook deze band voegt verschillende muziekstijlen bij elkaar. ‘Zij zullen optreden rond een uurtje of negen. In Frankrijk is het een vrij populaire band. Het is een combinatie van jazz met Oost-Europese accenten. Een heel andere stijl dan we kennen in Suriname, terwijl we best een breed aanbod aan muziek hebben. Leuk om zoiets dus mee te maken’, aldus de eigenaar.
Franse specials
Op beide dagen beginnen de optredens om 20:00 uur en de avond duurt tot ongeveer 23:00 uur. ‘De toegang is gratis zoals altijd. We hebben speciale hapjes en we serveren ‘bouillabaise’ (Franse vissoep met witte wijn, red.) en Franse wijnen.’ Wie nog geen plannen had en avontuurlijk is ingesteld, kan dit weekend dus extra genieten bij Zus en Zo.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!