BBGO krijgt 4 maanden twk

Het staatsbesluit van 2012 waarin de welvaartvastheid van de pensioenen nietig is verklaard, is ingetrokken. Er komt een nieuw staatsbesluit dat het tegenovergestelde regelt. Deze mededeling deed Armand Deekman, voorzitter van de Bond Belangenbehartiging in Overheidsdienst (BBGO), in de algemene ledenvergadering gisteren.
Geen twk tot 2012
Het concept staatsbesluit wordt over twee weken verstuurd naar de bond voor commentaar. ‘Voortaan wordt er geen beslissing meer over ons genomen zonder ons bij te betrekken. Bij een onderhandeling is het altijd geven en nemen en moesten wij natuurlijk ook water bij de wijn doen’, zegt Deekman. Zo krijgen de gepensioneerden de uitbetaling met terugwerkende kracht (twk) niet vanaf 2012, maar vanaf 2014 en dat wordt eind juli uitbetaald.
Deekman zegt niet anders dan tevreden te zijn gezien de financiële omstandigheden van het land. ‘De leden hebben begrip getoond, omdat ik goed heb uitgelegd dat dit het maximale is dat het bestuur uit de onderhandelingen heeft kunnen halen.’
In januari van dit jaar gingen de gepensioneerden de straat op en dienden een petitie in bij de president. In de petitie werd ook een verzoek gedaan dat de regering alsnog de 10% verhoging van de actief dienende ambtenaren met ingang van januari 2012 laat doorwerken op de pensioenen van de gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelde personen. Dit verzoek is niet ingewilligd door de regering.
Liever iets dan niets
Etto Charles, lid van de bond, is redelijk tevreden met het akkoord dat de bond heeft kunnen sluiten met de regering. ‘Liever een half ei dan een lege dop’, is deze senioren burger van mening. Runaldo Sanches, ook lid van de BBGO, is niet 100% tevreden, maar kan wel meegaan met het akkoord. ‘Liever iets dan niets’, is Sanches van mening.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!