Venezuela: “De Verenigde Staten voert een immoreel regiem”

2Venezuela 2
2Venezuela 21Het domineren van soevereine gebieden is altijd een taak van de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten geweest. Deze vorm van politiek heeft herhaaldelijk naties verwoest, vermoord en gedestabiliseerd. Dit laat de Venezolaanse Ambassade hier te lande in een communiqué weten. Deze vorm van politiek wordt gehanteerd om regeringen omver te werpen die niet in overeenstemming zijn met het beleid of de belangen van de Verenigde Staten. Vandaag aan de dag wordt er een nieuwe stijl gehanteerd om regeringen omver te werpen. Bij deze nieuwe techniek maakt men gebruik van in principe huurlingen die wreedheden uitvoeren waarbij de schuld aan de regering wordt toegerekend. Er wordt door samenwerking van multinationals, Niet Gouvermentele Organisaties (NGO) en zelfs nationale instanties een slecht imago voor de regering bedacht en gecrieerd om ze van de regeerstoel af te doen, stelt het communiqué.
Dit beleid is onlangs door de Verenigde Staten toegepast in Libië, Syrië en Oekraïne. Zo zijn er nog meer landen waarbij de Verenigde Staten de soevereiniteit van landen vertrapt, en naar zeggen optreedt op basis van humanitaire gronden. In het geval van Venezuela, het land met de grootste oliereserves in de wereld is de inspanning voor destabilisatie door de VS aanhoudend sinds het revolutionare proces die onder leiding was van Commadant Hugo Chavez. De huidige president van Venezuela, Nicolas Maduro blijft het beleid wat de olie betreft van Chavez uitvoeren en de VS blijft een interventionistische beleid voeren met als doel om de huidige regering te vertrappen. Aldus de Venezolaanse ambassade hier te lande.

error: Kopiëren mag niet!