President uitgenodigd voor ceremoniële opening WK voetbal

president_bouterse_met_de_world_cup_trophy__29_oktober_2013_HoofdplaatjeDagblad Suriname heeft vernomen dat president Bouterse officieel is uitgenodigd voor de ceremoniële opening van het Fifa Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Het kabinet van de president heeft echter nog geen officiële mededeling de deur doen uitgaan of de president daadwerkelijk acte de préséance zal geven. Het is ook niet bekend uit hoeveel man de delegatie zal bestaan.
Het Fifa Wereldkampioenschap voetbal zal in 2014 voor de 20e keer gehouden worden, waarbij Brazilië als organiserend land optreedt. Vanaf 12 juni gaan 32 landen strijden om de felbegeerde wereldtitel. De openingsceremonie van het WK Voetbal 2014 wordt gehouden in het stadion van Corinthians in Sao Paulo te Brazilië. Dit stadion werd speciaal voor het WK ontwikkeld. Het is na het WK van 1950 de tweede keer dat het toernooi wordt gehouden in het land dat al 5 keer wereldkampioen is geworden. In maart 2003 had de Fifa besloten dat het toernooi in Zuid-Amerika zou worden gehouden. De keuze voor Brazilië werd op 30 oktober 2007 in Zürich door de Fifa bekendgemaakt. Er waren geen tegenkandidaten meer. Colombia had zich 6 maanden eerder al teruggetrokken en Argentinië deed hetzelfde eind 2006.
A.G.

error: Kopiëren mag niet!