Tabakswet 1 jaar in werking

Op 7 juni is het een jaar geleden dat de Tabakswet is ingegaan. Vanaf januari dit jaar zijn de boetes vastgesteld voor het overtreden van de Tabakswet. Deze worden vanaf komende zaterdag uitgeschreven, wanneer men rookt waar het niet is toegestaan, onrechtmatig verkoopt of niet volgens de juiste methode verpakt.
De boetes variëren van SRD 100 tot SRD 1.500 en in sommige gevallen staat er een gevangenisstraf op, oplopend tot 6 jaar. Procureur-generaal Subhas Punwasi heeft de hoogtes van de boetes goedgekeurd en laat erop toezien dat de Tabakswet wordt nageleefd. Daarnaast mogen er ook geen elektronische sigaretten meer geïmporteerd, gedistribueerd en verkocht worden. Opmerkelijk is dat er geen boete geldt voor het gebruik van elektronische sigaretten.
Afsluiting overgangsfase
Hiermee wordt de overgangsfase afgesloten, die bedoeld was om de verpakking van sigaretten uniform te maken. In navolging van deze regelgeving worden fabrikanten verplicht om in de toekomst afschrikwekkende afbeeldingen te plaatsen op de verpakking. Dit is een methode die gebruikt wordt om mensen af te schrikken om te (beginnen met) roken. Wereldwijd worden deze maatregelen al genomen om het roken te verbannen uit de maatschappij. Andere maatregelen zijn het invoeren van hogere belasting of accijns op de producten.

error: Kopiëren mag niet!