Parlementariër Marsidih ontevreden over beleid Minov

“Er is door de president aangegeven om kader binnen te halen om zaken beter aan te pakken op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling‚ maar toch zijn zaken verkeerd gelopen.” Dit zei parlementariër Soetimin Marsidih in gesprek met Dagblad Suriname. Hierdoor heeft de Pertjajah Luhur volgens Marsidih tegen gestemd voor Minov tijdens de begrotingsbehandeling. “De regering heeft al twee ministers de laan uitgestuurd‚ maar toch hebben de ministers van PL goed werk verricht. De Naschoolse Opvang is een goed project en we hebben het vanaf het begin ondersteund‚ maar toch is er de laatste tijden een aantal zaken misgelopen.” Volgens de parlementariër heeft minister Adhin aangegeven dat alle leerkrachten uitbetaald zijn. Maar het DNA-lid heeft geconstateerd dat veel leerkrachten over de periode januari-juli 2013 niet zijn uitbetaald. De leerkrachten van o.a. de Monkouschool zijn niet uitbetaald‚ vandaar dat de school zich heeft teruggetrokken uit het project. Een groep leerkrachten is zelfs naar Paramaribo gegaan om de minister te benaderen voor hun uitbetaling. Volgens Marsidih zou door de vaste commissie van Minov aan hen zijn gezegd dat ze zelf niet kunnen aangeven wanneer de leerkrachten hun gelden zullen ontvangen.
Adek-studenten wachten te lang op tentamenresultaten
De leerkrachten togen ook naar de coördinator in Nickerie‚ Girdjakoemar Dinai‚ voor hun betaling. ‘Ook hij geeft aan niets ervan af te weten.’ Dinai zou volgens Marsidih hebben aangegeven dat hij zich niet meer bezighoudt met de vernieuwde vorm van de opvang en dat hij slechts de keuken coördineert. De leerkrachten klopten ook aan bij de districtscommissaris van Nickerie. “Verder ben ik ontevreden over de boeken die minister Sitaldin liet importeren. Het is geldverspilling. De boeken liggen nu te rotten‚ omdat ze niet voldoen aan de vereisten”‚ zegt Marsidih. De PL-politicus hekelt ook het beleid op de universiteit en het IOL. Studenten zouden hier te lang moeten wachten op hun tentamenresultaten.

error: Kopiëren mag niet!