Militair schiet twee rovers neer

De twee verdachten Ravien S. (23) en de 31-jarige Ram D. zijn maandagmiddag beschoten door een militair. De militair heeft het vuur geopend, nadat de twee kort te voren een beroving hadden gepleegd in een supermarkt aan de Tinaweg te Kwatta. Bij die gewapende beroving hebben de overvallers geld en belkaarten buitgemaakt. Onder bedreiging van een mes en een jachtgeweer met ingekorte loop hebben zij hun daad gepleegd. Na hun daad reden de criminelen weg op een bromfiets. De militair die deze zaak op de voet volgde, is tevens een ooggetuige van de beroving. Op een bepaald moment trad de militair op tegen de rovers en schoot gericht op de twee die aan het vluchten waren, met als gevolg dat beiden verdachten in de rug zijn geraakt. Het tweetal reed weg, maar werd kort daarna te Leiding door de politie aangehouden, omdat zij vanwege de opgelopen verwondingen niet verder konden. De overvallers zijn intussen door de politie van Kwatta in verzekering gesteld en liggen onder politie bewaking in het ziekenhuis. Een deel van de buit en de belkaarten zijn terecht. Het mes die de daders gehanteerd hebben ten tijde van de overval is terecht. Echter is het jachtgeweer vooralsnog niet gevonden. Kennelijk hebben de criminelen tijdens hun vlucht het geweer ergens gedumpt.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!