Jaar celstraf voor vervoer marihuana voor vriend

De 30-jarige houtsnijder Rinaldo Kakai is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een celstraf van één jaar, een geldboete van SRD 4000 subsidiair zes maanden hechtenis. Kakai is op 1 april 2014 tijdens een wegcontrole op de Oost-Westverbinding aangehouden met in zijn bezit twee zakken met totaal 1.000 gram hennep. Volgens de verdachte zou het verderfelijk spul van zijn vriend Pascal moeten zijn, omdat het in zijn koffer was aangetroffen. Rinaldo was samen met anderen in een taxi en reed richting Albina. Aanvankelijk zou Pascal ook met hun meerijden, maar door tekort aan ruimte besloot hij om met de bus naar Albina te gaan. Hij vroeg toen aan Rinaldo om zijn tas voor hem mee te nemen. Pascal zou de tas in Albina nemen. Rinaldo en Pascal wonen op Cayenne. Rinaldo verklaarde Pascal drie maanden te kennen en wist niet wat de inhoud van de tas was. Volgens openbare aanklager Reshma Jhinkoe is het frappant dat iemand zo gemakkelijk 1.000 gram marihuana achterlaat bij een zogenaamde vriend. Het gaat hier niet om een gebruikershoeveelheid. De magistraat vonniste conform de eis van het OM.

error: Kopiëren mag niet!