OM wil 5 jaar voor roofverdachten

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen elk van de vier roofverdachten Riaz D., Stefano N., Fernand A. en Melvin A.. Ze worden allen verdacht tezamen en in vereniging een beroving te hebben gepleegd in een woning te Catharina Sophia. Volgens de inwoonster van de woning schrok zij die bewuste avond wakker toen een onbekende man haar vastgreep. De echtgenoot van de vrouw schrok ook wakker toen hij een man naast zijn bed zag staan. “Mo kiri yu”, schreeuwde de rover tegen het slachtoffer. Vervolgens raakten zij in een worsteling waardoor het masker van de rover wegviel. Eén van de verdachten werd daarbij positief herkend. Vervolgens sloeg de verdachte het slachtoffer met een vuistvuurwapen en vluchtte hij weg.
Volgens Stefano , Fernand en Melvin waren zij door Riaz uitgelokt om de roofoverval te plegen. Bovendien was Riaz degene die hun op de locatie had afgezet, met de instructie dat er veel geld daar te vinden was. Riaz werd achteraf uit een fotocollage door de verdachten aangewezen, waardoor hij ook in beeld is gebracht. Fernand gaf toe ingebroken te hebben, terwijl de anderen ontkennen iets met deze zaak te maken te hebben. Volgens openbare aanklager Roy Elgin tasten deze criminele handelingen het veiligheidsaspect van de gemeenschap aan. Alle vier verdachten zijn eerder meerdere malen voor soortgelijke strafbare feiten gevonnist. Op 7 juli zullen de raadslieden van de verdachten pleiten.
FR

error: Kopiëren mag niet!