‘Yu ma nanga yu sisa musu buy wang dedekisi gi yu’

De 41-jarige Guno Everduim is door kantonrechter Robert Praag veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk. Aan Everduim werd poging tot doodslag ten laste gelegd. De verdachte heeft op Goede Vrijdag, na een gevecht met het slachtoffer Diego O., hem met een mes in zijn buik gestoken. Volgens het slachtoffer was hij die bewuste dag naar de winkel waar de verdachte ook werkzaam was. Terwijl hij in de winkel bezig was, vroeg een andere winkelwerknemer hem of hij hem even in de magazijnruimte kon helpen. Toen Diego zich in de magazijnruimte bevond, kwam de verdachte verhit in de ruimte. Hij sloeg de deur hard dicht en begon krachttermen tegen hem te gebruiken. De verdachte deelde enkele klappen uit aan het slachtoffer waarna zij in een worsteling raakten. De overige arbeiders haalden de vechtersbazen uit elkaar. “ Yu ma nanga yu sisa musu buy wang dedekisi gi yu”, schreeuwde de verdachte tegen het slachtoffer. Op een gegeven moment zag de verdachte kans om zich los te rukken en het slachtoffer met een mes te steken. Volgens de verdachte had hij uit zelfverdediging Diego neergestoken, omdat hij dagelijks onnodig in de magazijnruimte ging eten, terwijl hij daar niet werkte. Diego bleef hem aanvallen, waardoor hij genoodzaakt was het mes te gebruiken. Volgens de magistraat moet de verdachte van geluk spreken dat de verdachte niet is komen te overlijden. Hij ging niet mee met de strafeis van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk.
FR

error: Kopiëren mag niet!