Ananiestrand tot nader order gesloten

Het Ananiestrand bij Brokopondo Centrum is tot nader order gesloten door districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas. De maatregel moet gezien worden als een gevolg van de recente verdrinking van een buitenslandse toerist, in de Surinamerivier. Inmiddels is het lijk van de verdronken man rond vijf uur dinsdagmiddag geborgen. Dit deelt de districtscommissaris mede. De man van middelbare leeftijd verdween maandag in de diepte van de Surinamerivier nabij het Ananistrand te Brokopondo Centrum. Er werd toen een zoektocht ingezet. Pinas, die het voorval betreurt, zegt ook dat de man eigenlijk tegen de regels van het oord handelde.
Van Bose bezocht samen met zijn vrouw het oord. Hij waagde een poging om zwemmend een kleine zandbank in de rivier te bereiken. Dat is hem niet gelukt. In plaats van zijn bestemming te bereiken, verdronk hij. Hij kwam in een draaikolk terecht en die zoog hem naar beneden. Volgens dc Pinas had de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) eerder deze zandbank afgebakend en er een toegangsverbod opgelegd. Zij hoopt dat bezoekers van de recreatieoorden in het vervolg ook wel hun verantwoordelijkheid tonen en ook als zodanig handelen. Zij moeten de regels zoals die zijn gesteld ook naleven. Op die wijze wordt veel narigheid voorkomen.
Het strand wordt voorzien van nieuwe laag zand in verband met de veiligheid. ‘We zijn al lang bezig met de nodige ordening, waar we constateren dat het nodig is. Als dit ongeval zich niet had voorgedaan, zou men ook niet weten dat wij momenteel bezig zijn onze vakantie- en recreatieoorden aan te pakken’, aldus de burgermoeder.

error: Kopiëren mag niet!