‘Mi las wan switi boy foe mi’

‘Mi las wan switi boi foe mi, wan respeki boy. Gado sabi alle sani yere, Gado bigi’, uitte de vader van de verdronken 21-jarige Elwin Rocher verslagen tegenover Dagblad Suriname. Zijn zoon die zondagmiddag samen met een andere broer ging zwemmen in een put te Josikreek in het district Saramacca, is verdronken. Zijn lichaam is nog steeds niet geborgen. De vader zegt dat hij erbij was toen het noodlot toesloeg. Hij hoorde zijn jongen nog gillen maar toen hij naar de plek rende, was hij al in de diepte verdwenen. De broers gingen vaker zwemmen in de zwemput.
De pijn om het verlies van zijn zoon wordt groter wanneer blijkt dat hij opgeroepen wordt door het ministerie van Defensie. Zijn zoon, die op het Imeao zat, haakte af om te gaan werken. Niet lang terug had hij gesolliciteerd bij het ministerie van Defensie voor de Elementaire Algemene Opleiding, EAO, om opgeleid te worden tot militair. ‘Mi boy be wan trong wan soerdjatie.’ Gisteren kreeg hij een brief thuisbezorgd dat hij zich moest aanmelden. Het gezin telt nu vier kinderen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!