Somohardjo kijkt niet meer terug naar 25 mei 2010

1 Somohardjo kijkt niet meer terug naar 25 mei 2010Zondag 25 mei 2014 is het precies vier jaar geleden dat de parlementsverkiezingen in Suriname werden gehouden. Voor Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) zijn de afgelopen vier jaren ‘een gepasseerd station’. De PL-topman vertelde in gesprek met Dagblad Suriname dat hij goede en slechte tijden de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Hij vindt dat het nu één jaar is voor de verkiezingen van 2015 en dat het tijd is dat hij voorruit kijkt. Zijn partij maakt zich op om donderdag een intentieverklaring met de Partij voor Broederschap en Eenheid (BEP) en het Nieuw Front (NF) te tekenen. Somohardjo zegt bewust gekozen te hebben voor deze partners, ‘omdat zij alleen de machtstaat tegen kunnen houden’. “Als ik praat over een machtstaat, dan verwijs ik u naar degenen die een dictatoriale houding hebben en de macht alleen naar zich toe trekken”, benadrukte Somohardjo.
Geen verraad en geen chantage
Een samenwerking met de NDP na de verkiezingen van 2015 ziet Somohardjo helemaal niet als optie, omdat hij niet met een partij kan samenwerken die onbetrouwbaar is en van de één op de andere dag zonder valide reden een partij uit de coalitie zet. De PL-voorzitter vindt het nog steeds onterecht dat de regering hem beschuldigd heeft voor het voeren van chantagepolitiek. “Wij hebben geen verraad gepleegd, omdat de president ook niet precies kan zeggen waarmee wij hem hebben verraden”, aldus Somohardjo. Somohardjo zegt verder dat hij nu in een grotere combinatie zit, waarvan hij zeker is dat zij de meerderheid op ressortraads- en districtraadssniveau zal halen. Voor zo een samenwerking is gekozen, omdat de PL-topman zekerheid wil hebben. Somohardjo is ervan overtuigd dat geen enkel partij de 34 zetels alleen zal halen. ‘De bedoeling van zo een samenwerking is om de machtstaat een halt toe te roepen.’ Persoonlijk heeft de politicus geen behoefte meer aan het presidentschap.
FR

error: Kopiëren mag niet!