AZP verhoogt zorg kinderafdeling

‘Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo doet weer een stap vooruit naar een betere gezondheidszorg voor onze gemeenschap. De kinderafdeling zal efficiënter kunnen functioneren, hetgeen de kwaliteit en de continuïteit van de zorg ten goede komt. En daar staat het AZP voor. We keep on moving lives forward’, aldus de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, bij de ingebruikname van de nieuwe apparatuur, waaronder het echoapparaat, het beademingsapparaat en de fototherapielamp.
De directeur gaf aan heel ingenomen te zijn met deze geweldige donaties en sprak ook de dank uit naar Staatsolie NV, die op haar beurt het kinderproject had doorgestuurd naar de Offshore Company Petronas. De apparaten zijn dankzij de donatie van de Offschore Company Petronas en het Duits bedrijf R.W.E voor een bedrag van $106.000 aangeschaft. ‘Onze toekomstvisie is gericht op een Academisch Medisch Centrum met diverse centers of excellence, die de optimale, betaalbare en klantvriendelijke zorg kunnen garanderen voor de Surinaamse samenleving’, aldus Antoine Brahim.
‘Het echoapparaat zal de kindergeneeskundige afdeling in staat stellen effectiever en efficiënter te werk gaan in het stellen van diagnoses. Kinderen die vanaf de geboorte niet zelf in staat zijn zuurstof op te nemen, omdat zij aandoeningen hebben aan de longen, worden dan aan het beademingsapparaat gezet. De fototherapielamp is een lamp die UV-stralen uitstraalt om in de huid van de baby de aanwezige bilirubine, stof die de baby geel maakt, om te zetten in een vorm waarbij het kind het zelf kan uitplassen’, aldus hoofd van de Kindergeneeskunde Amadu Juliana, die uitleg gaf over de gedoneerde apparaten tijdens de demonstratie.

error: Kopiëren mag niet!