Stichting in de Ruimte krijgt nieuwe badkamer en orthopedische schoenen

Belvosur heeft officieel deze week aan Stichting in de Ruimte een donatie gedaan ten behoeve van de gehandicapte kinderen, waar de stichting voor zorgdraagt. Stichting in de Ruimte bestaat al meer dan dertig jaar en werd opgericht om meervoudige gehandicapte personen op te vangen. Hanneke Tanck, voorzitster van de stichting, is zes jaar geleden naar Suriname gekomen om het werk over te nemen van de oprichtster. ‘We zouden graag willen uitbreiden, maar dat zijn toekomstplannen en we hebben tijd nodig’, laat ze weten.
Tot die tijd zijn er losse projecten die gedaan worden, zoals de renovatie van de badkamer. Het toilet en de douche zijn compleet vervangen. ‘Er is zelfs een grote spiegel zo gehangen dat ook de dames in een rolstoel erbij kunnen.’ Daarnaast krijgt Stichting in de Ruimte ook twee paar orthopedische schoenen. De schoenen zorgen ervoor dat de kinderen, die ze gaan gebruiken beter kunnen lopen.
De donatie is gedaan door Belvosur, een stichting die verzameld geld uit België besteedt in Suriname. ‘We geven niet direct geld, maar gebruiken het om materiaal en werknemers in te huren die het project realiseren’, vertelt Stijn Ketele, voorzitter van de stichting. ‘We ondersteunen regelmatig projecten in Suriname, zodat kinderen het beter kunnen hebben.’

error: Kopiëren mag niet!