Immigratie worstelgala in Nickerie

posterDe Surinaamse Worstelfederatie (SWF) zal op zaterdag 31 mei 2014 het Immigratie worstelgala organiseren in het district Nickerie. Dit in verband met 141 jaar Hindoestaanse Immigratie. Tevens zal dit gala, welke gehouden zal worden op het complex van de Nickerie Tennisclub (NTC), dienen als forum voor de praktijkexamens van de scheidsrechterscursus van de SWF, welke momenteel aan de gang is.
Vermeldenswaard bij dit gala is dat de toegang geheel gratis zal zijn. De SWF wil worstelen promoten, van daar gemeend is om de toegang tot dit evenement vrij te houden voor een ieder. Aan dit toernooi in Nickerie doen vrijwel alle topworstelaars van Suriname mee. De scholen die worstelaars afvaardigen zijn SC Tatami (Paramaribo en Saramacca), Jai Hanoeman, Jai Hind, Hind-Keserie, WV Meerzorg, WV Commewijne, Black Tiger en SNL. De SWF is drukbezig met het finaliseren van de match-making, die voor 90% al rond is. Er zullen ongeveer 15 partijen op programma staan. De jeugd komt ook flink aan haar trekken op dit toernooi. Het toernooi begint om 19.00 uur.
De worstelsport in Suriname maakt een explosieve groei door. Op dit moment zijn heel veel jeugdigen in training bij de verschillende scholen. Het bestuur onder leiding van Ravin Changoer heeft intern veel werk verzet om de sport zoveel mogelijk in de breedte te ontwikkelen. Daarbij behoort het opleiden van kader ook tot een van doelstellingen. Op dit moment loopt een scheidsrechterscursus in Paramaribo en Nickerie met de Surinaamse instructeur Michel Nathoe. De Nederlandse docenten Ron Visser en Jan Loffeld voegen zich op 22 mei bij Nathoe aan voor versterking van het docentenkorps. In het vierde kwartaal van 2014 wil de SWF een trainerscursus organiseren met een buitenlandse instructeur. Een worsteltoernooi speciaal voor de jeugd is ook op agenda.
Het ultieme doel van de SWF is om haar worstelaars te krijgen op buitenlandse toernooien zoals de Olympische Spelen, Panam Games, Odesur Games en Casco Games. Daarvoor moeten de Surinaamse worstelaars zoveel mogelijk aan wedstrijden meedoen, nationaal als internationaal en ook aanwezig zijn op kwalificatietoernooien in de regio. Na Nickerie volgt er een worsteltoernooi eind juli 2014, waar er voor de topworstelaars in Suriname er uitgekeken zal worden naar buitenlandse tegenstanders. Door de SWF wordt samen met het Surinaams Olympisch Comité (SOC) naar de mogelijkheden bekeken hoe enkele van haar topworstelaars te krijgen op de Panam Senior Championships, welke in juli in Mexico City gehouden zal worden. Deze Pan-Amerikaanse worstelkampioenschappen dienen ook als kwalificatie voor de Panam Games 2015, welke in Canada gehouden zal worden. In Mexico hebben de worstelaars ook de mogelijkheid, in het kader van het Paso Olympic Festival, mee te doen aan een trainingsstage.
Begin september zal een delegatie van topworstelaars naar Nederland vertrekken voor een trainingsstage van ruim 3 weken. Na de trainingsstage volgt er een worstelgala Nederland versus Suriname. Vorig jaar heeft de SWF al zo’n trainingskamp gehouden en de vorderingen bij de worstelaars waren duidelijk te zien bij de Nationale Kampioenschappen die volgden.

error: Kopiëren mag niet!