Pa’s verzelfstandigen ligt niet lekker bij coalitiepartner Abop

Volgens Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond penitentiaire ambtenaren (BPAS), kan de orde penitentiaire ambtenaren niet verzelfstandigd worden, omdat de Abop er niet om zit te springen. Ook doordat de Pertjajah Luhur uit de coalitie is en de Abop nu meer druk kan gaan uitvoeren op de regering. Voorzitter van de presidentiële commissie, Jules Wijdenbosch, heeft eerder in de media aangegeven dat de penitentiaire ambtenaren zullen worden ondergebracht bij de Delinquentenzorg.
‘Het is onder dezelfde Jules Wijdenbosch, toen president, toen zijn minister had voorgesteld dat de penitentiaire ambtenaren een korpshoofd behoeft’, zegt een gebelgde Gallant. ‘We gaan de samenleving nu over alles informeren en niets achterwege laten.’ Dat Wijdenbosch nu 360 graden is gedraaid en het hachje van de regering probeert te redden, is een belediging naar de toenmalige minister toe.
De penitentiaire ambtenaren bestaan voor de Delinquentenzorg en is bij wet ingesteld. Het kan bij de bondsvoorzitter dus niet in dat de penitentiaire ambtenaren nu onder Delinquentenzorg komt te vallen, terwijl die door een beschikking in het leven is geroepen. Mochten de penitentiaire ambtenaren een korpshoofd krijgen, zou die dan direct onder de minister moeten vallen.
In Nickerie hebben leden van het bestuur uit vrees voor rancune hun lidmaatschapskaart ingeleverd, zegt Gallant. Intussen is het bestuur in Nickerie aangevuld met 4 nieuwe leden, die zich hebben aangediend. Gisteren hadden ongeveer 45 leden de presentielijst getekend en in Paramaribo was het meer dan 200. ‘De groep die op het werk verschijnt, zijn de aanhangers van de onder directeur van de Delinquentenzorg, Paulus Pinas’, zegt de bondsvoorzitter. ‘Er zijn ook leden die de presentielijst komen tekenen en daarna stilletjes naar het werk gaan.’ Het is ook dezelfde Paulus Pinas die ervoor streefde om het korps te verzelfstandigen toen hij voorzitter was van de bond.’

error: Kopiëren mag niet!